Rädda Barnen

Jag var inne på Mogis blogg och såg att hon hade köpt armband till förmån för Rädda Barnen. De kostar 100 kr styck varav 53 kronor går till RB. Superfina! Jag köpte bara ett som det står "Love and Play" på, med rött armband. Jag brukar inte köpa grejer sådär, men nu kände jag att jag ville ge lite pengar i jul. Var nära att beställa kläder från Nellys, men kläder är nog det sista jag behöver just nu, det är bättre att kolla i mellandagsrean. Tummen upp för det!


Gör som jag och köp ett du också. Save the children!


All work and no play make Jack a dull boy...

 


En liten uppdatering

Det har varit helt galet svårt att blogga nu de senaste dagarna, det har verkligen inte funnits någon tid. Det började "gå utför" i torsdags när jag först jobbade på EC till halv fyra och började jobba på Nordiska muséet klockan fyra. Kom därifrån halv två sen på natten, så då fanns det inte så mycket ork kvar.

Not to myself; ha aldrig mer obekväma, platta skor när du serverar, du utsätter bara dig själv för en lång och plågsam kväll!


Var ledig på fredagen så då passade jag på att handla de sista julklapparna  i Kista med Josse. Väldigt trevligt. Knatande runt där i flera timmar och kände mig rikigt nöjd. Sen blev det lite brådis hem, skulle byta om, hämta mamma, äta middag och vara hos Sara på Ekerö klockan sju. Som om det hände. En jättemysig kväll med gamla grundskole kompisar som jag inte träffat på flera år.Glömde även min kamera där, ajajaj, illa... Vi gjorde även en liten lek som jag faktiskt funderar på om jag ska leka på julafton. Eller varför inte nyårsafton, sånt brukar alltid vara uppskattat. Åkte in till stan på lördagen och var med min bästa och mysigaste kille Jonas och hans bror Johannes. Rätt kul, vaccinerade mig mot svinis också, det var nästan det roligaste; de hade drop-in vaccinering i Gallerian! Haha, jag tycker att det var helt fantatiskt! De brydde sig inte ett dugg om var man var skriven. Hilariuos.

Senare på kvällen åkte jag och J förbi hans jobb en stund, Dice (spelet han gör nån statistikprogrammering till) innan vi bestämde oss för att äta pizza ute på restaurang. Vi firade trots allt ett halvår tillsammmans. I like. Gick på 3D-bio och såg Avatar, jag kan varmt rekomendera den. SE DEN!!


Sjukt häftig film, jag trodde inte att den skulle vara så bra, I'm in love!


Det kanske låter konstigt att säga att man inte behöver se den i 3D, tror att den är lika bra om inte bättre utan, färger och sånt blir mycket klarare.

 

Hela söndagen tillbringades i Waxholm med Jonas släkt där tomte och julmat stod på menyn. En heldag därute, vi kom ut vid ett och var inte hemma förren vid tio, men roligt var det!

Vanlig måndag idag, ska snart åka iväg och handla middag med Rosanna, Kakan och Mica, ska bli mysigt. Imorrn ska jag hem till Petra för julmiddag och lite julklappar.

 

Hej så länge.



Peak

Införskaffade mig en ny jacka idag. Jag säger som Josse, köp grejer på Blocket eller Tradera, det är skitbra! Jag har köpt massa grejer där, det gäller ju att man inte är för ivrig när man har hittat nåt bra och känner sig tvungen att köpa. Jag brukar ha ovanan/vanan att inte ha med mig pengar så man får springa och hämta eller föra över på banken. Jag åkte och tittade på jackan efter att jag hade varit på middag hso Jenny med Gisela. Vi åt hemlagad lasange, hur gott som helst. Hann glutta lite på Bonde söker fru innan jag åkte också, det är så bra!

Hinner inte lägga upp bild nu, det kommer imorgon!

Två rader

Var och fikade med Josse idag, jättemysigt.

Ska titta på Final Destination nu.

Over and out.

Nej vet nån vad!

Jag har länge funderat på att sätta upp en lapp som det står "ej reklam" på, men det händer aldrig. Varför? Jag menar, hur satans svårt kan det vara? Jag får se om det blir av idag, who knows?

Fick däremot ett annat brev idag än reklam som var från Karolinska sjukhuset. Det var skönt att äntligen få besked från läkarna. Så jag öppnade det och kände, "jahaja, så nu var jag allergisk mot katter och pollen då, grattis". Jag har nog vetat ett tag att jag mår dåligt av att vara på Ekerö hos mamma och pappa, att katterna har mer påverkan på mig än jag velat inse. Det var nästan för jobbigt när det rann i näsan och ögonen och började klia ordentligt på överläppen och i pannan. Det känns som så konstiga ställen, men tydligen är det där det är mest känsligt på mig. Så nu vet jag att det är dem jag mår så dåligt av, så det är bara till att köpa anitistamin. Även om jag vet att det är katterna och pollen så måste jag fortsätta gå på ljusbehandlingen så eksemen försvinner ännu mer.



Mjau?

 

Värre saker kan hända, men det är fortfarande tråkigt.

Köpte en ny kalender idag också. Det kanske är lite konsigt, jag köpte en i augusti också. Men jag kom lite i "otakt" med att behöva köpa en ny kalender mitt i sommarn, så det blev en ny nu i stället. Det känns bra att börja det nya året så också. På tal om nyår, hoppas jag att det blir bra. Som det ser ut nu är det mddag hos Lisa och Rob med gänget, men sen är det oklart om vart vi tar vägen. Än så länge är det några dagar kvar, men det går undan och snart är det dags...

Det verkar som om jag ska sova ensam idag (!) så då passar det sig att gå och lägga sig och titta på The Shining i sängen, hehe... Eller? :S

Tredje advent

Det är konstigt att man bli lika förvånad varje år över hur fort tiden går. Nu är det bara en och en halv vecka kvar till julafton, vilket ska bli så skönt!

Den här helgen har gått undan, som de allra flesta. Fredagen var jätteskön med Idolfinalen på tv och Mica, Angie och Jessica som sällskap. Och Erik vann ju såklart! Han var grym! På lördagen skulle massa tjejer komma över och ha lite luciavaka. Jag hade köpt pepparkakor och glögg och satt upp det sista julpyntet. Sen kom alla runt åtta-nio och vi drack glögg och vin. Jättemysigt.




Karin och Gisela

Vi satt här till tolv sen åkte jag, Angie, Mica, Tessan och Toni in till stan och Ambassadeur. Jag och Gisela hade bestämt att rida och hälsa på vår gamla häst tidigt idag söndag, så jag åkte hem vid ett. Var dessutom uppe och tvättade klockan 07.00 imorse! Det ni!

Det blev ett känslosamt möte med vår fina gamla häst, Strawberry Fields idag. Vi sålde henne för två år sedan till en person som vi trodde skulle ta hand om henne resten av hennes liv. Men det blev inte rikigt så och hon stackaren åkte på världens resa som inte var särsklit trevlig. Men nu var hon där idag och mådde bättre än på väldigt länge och det var det viktigaste att se.

Imorgon är det tillbaka till vardagen, och jag ska försöka lägga upp planerna för veckan. Godnatt.

Färdig med julpyntet

Det är första gången som jag julpyntar helt själv! Tidigare har mamma gett mig en julstjärna som jag ska hänga upp i mitt fönster, sen har det varit bra så. När jag bodde på Söder hade jag ingen lust, visst var lägenheten mysig, men jag kände ingen julanda. Kanske berodde på att jag inte skulle bo där så länge. Men nu är det uppe iallafall! Även de lila gardinerna. Är det mer okej att borra kvart över nio på kvällen? Åborg, några kommentarer? (min otroligt gnälla otrevliga granne under)

Älskling


Jag fattar inte varför jag alltid ska fastna för massa såpor som går på TV! Nu var jag tvungen att kolla klart på Mammas pojkar, igår blev jag sur för att jag missade nästan hela Bonde söker fru och såklart ville jag ju inte missa Paradise Hotel. Jonas frågade om jag följde Big Brother. Självklart, sa jag. Allt skräp som går på tvn och allt strunt som jag läser på Aftonbladet och i HäntExtra måste jag kompensera med att kolla på nyheterna och läsa DN åtminstonde en gång om dagen. Nu har jag fått min dagliga dos efter 22 nyheterna på fyran.

Sista jobbdagen imorgon, skönt. Även om det har varit en okej vecka, rätt avslappnad ändå. Ska jobba till 20.00 så jag måste skynda hem till Idol! Det är ju final! Det ska bli mysigt, Mica och Angie kommer hit.

Vem ska man heja på?


Erik? eller Calle?


Hälften avklarad

Hittade julklappar till halva familjen nu, det känns jätteskönt. Har dessutom planerat vad jag och de andra ska ge till morfar och co. Det ska bli roligt att fixa. Jag funderar på att försöka handla de sista nu på fredag, så jag har det undanstökat. Så jag har någorlunda koll på mina pengar... Det kan ju vara bra inför den kommande ledigheten. Jag är inte helt 100% säker på hur jag är ledig, men får jag som jag vill blir det hela ELVA dagar med bara tre dagar uttagen semester. Bra va?

Jag är glad att mitt favoritprogram "So You Think You Can Dance" har börjat igen! Jag blir alltid lika inspirerad att börja dansa, jag skulle verkligen vilja kunna dansa som ett proffs. Men det känns ju räughtt långt bort, som Micke skulle säga. Det som lockar mest är att vara med i Marys Hot Tamale Train. Haha, det är så roligt.


Jag hade funderingar på att sätta upp mina gardiner ikväll, men som Jonas säger, det kanske inte är så uppskattat. Eller? Klockan är ioffersig kvart i elva, men hur mycket kan det låta att borra? Vrurr, vrurr, vrurr och vrurr. Fyra små hål. Kom igen, det kan ju inte vara så farligt. Det kanske får bli så att jag mäter ikväll och går upp imorgon bitti och borrar innan jobbet.

Yeah, like thats going to happen.

Grå dag

FAN, vilken trist dag det är! Den har redan börjat åt helvete sen har resten bara varit jobbigt. Jag brukar inte må såhär dåligt, men idag har allt lagts på hög och kommer snart att rasa. Jag tycker inte om att det ska gå ut över mina medmänniskor, så jag får väl bara pull myself together och sätta på ett glatt face. Hoppas att det känns lite ljusare efter lunchen, den brukar ha en rätt så bra inverkan på mig.

Jag skulle behöva tröstshoppa! Kan någon följa med mig?

2012

Tänk om det verkligen skulle hända! Det verkar ju inte vara helt omöjligt, eller? Lika mycket som om ingen trodde att en tsunamivåg skulle forsa in över Thailand. Filmen verkar rätt bra ändå, även om jag inte tittar så mycket.

Jo, lyckades få ihop en önskelista också, jag tänkte att jag skulle lägga upp den här, så att om någon får för sig att köpa julklappar till mig så vet ni ju vad jag önskar mig! Bra va?

Ho, ho, ho


  • Nagellack, gärna mörka, bruna, lila, röda
  • Blockljus i fina färger
  • Ljusstakar, höga att ha på matbordet
  • Glasunderlägg
  • Saker att ställa ljus på, brickor, fat
  • TV, 42 tums, LED-TV (oh yeah!)
  • Surroundsystem
  • Ny telefon, HTC Hero, Andriod
  • "Nyckelträd" att hänga nycklar på, innanför dörren
  • Tavlor, hyllor till hemmet
  • Vinterjacka (alt. pengar till att köpa en)
  • Ramar
  • Böcker, Ondskan och liknande

Hoppas ni tycker att nåt av det här är roligt till mig! Annars är andra saker välkomna också!

Jag skrev tidigare om att sieze the day, att man kanske borde försöka tänka på det lite oftare. Jag kan säga att det var något jag verkligen inte gjorde idag. Det gick helt sjukt fort att jobba att det nästan var skrämmande! Hur åtta timmar bara försvann sådär, vips! Det är då man börjar fundera på vad man egentligen gör med sitt liv. Jobbet är halva vardagen och den bara rinner iväg. Det kanske snart är dags att börja göra något vettigt. Den tanken har slagit mig några gånger och snart blir den nog verklighet. Snart så...

Så var den här helgen slut

Eller? Tittar på Alpha Dog hemma i soffan. Idag tog det mig till klockan tre att ens ta mig upp. Åkte till Ekerö och fick massa god mat. Vilken söndag va? Igår var iallafall rikigt rolig. Fredagen var sådär, kul med förfest hos Jonas innan och sen gå till ett ställe som jag inte har varit på innan, Pure. Helt okej place faktiskt. Men hade en helt värdelös bakisdag dagen efter, lite onödigt eftersom jag inte ens var det, haha. Oj, nu känner jag att bara skriver en massa blaj, simultanförmågan var tydligen inte så bra som jag trodde. Äh, jag laddar upp lite bilder istället, så kan jag komma med något vettigt imorgon.



Jobbar kväll hela nästa vecka, med Jos ioffersig, men det är ju sådär kul. Måste gå och sola på Karolinska också, helst tre gånger. Plus att jag måste(!) skriva den där önskelistan, fick som jag sa bassning för att jag inte hade gjort det. Well, well tar det imorgon.

God natt.

Kära tomten

Jag ska försöka knopa ihop en önskelista som jag ska skicka till familj och släkt. Men det jobbiga är att det är svårt att skriva! Jag vet inte vad jag önskar mig i år, det känns som om jag bara kommer att kraffsa ner nåt för att jag måste, hemskt va? Jag måste skicka det snart, annars kommer jag få ett samtal av pappa som säger att de måste få en. Det känns jätteknasigt egentligen, men det är så det funkar i min familj. Oj, nu ringde hjärtat och sa att jag måste göra mig i ordning. Vad mycket det blev av min önskelista nu då... Äh, jag tar den en annan dag.

Källa

Jaja, på återseende.

Det är poppis...

... att göra look-alike grejer nu tydligen. Det verkar vara hett. Jos och skvaller, som för övrigt är min nya favoritblogg! Skvaller och "kändisar" på samma ställe. Mest är det skvallret som lockar.. hehe.


Fergie


Barbra Streisand


Moi

Vem är min look-alike?


Hej!

Ursäkta mitt vansinnigt dåliga uppdaterande, har inget försvar till att det har varit så dåligt, så nu blir det skärpning! Summering av veckorna som varit. Veckan i Egypten var väldigt lugn och skön, mycket sol och sömn. Efter den här veckan kommer jag aldrig bo på nåt annat än all inclusive! Poolbetjäning är inte fy skam... Första veckan på jobbet är ju som den är, ja, första veckan på jobbet. Vad ska man säga? Första veckan på jobbet? Jobbade iallafall med Jos, då blir det aldrig tråkigt.

Sen fyllde min fina syster Elinor 18 år i tisdags! Grattis i efterskott gumms! Grattit tusen gånger till körkortet också!
Hoppas hon tycker om presenterna jag gav henne, jag hade lika gärna kunnat köpa dem till mig själv.. hehe. Det var en jätterolig middag med många härliga släktingar. Sen kom även Elinors kompisar förbi och sjöng och hade tårta med sig.

Jonas, födelsedagsbarnet, Gisela


Morfar, mormor, Sven-Ane, Paula, Pappa

Mina batterier tog som sagt slut första dagen i Egypten, men några bilder hann det bli!

Jaha, såg jag sliten, blek och tio år äldre ut? JA, kort och gott.

Status efter Egypten:



Nu till lite roligare bilder:

En av klänningarna jag köpte på VILAs utförsäljning. Nu ser jag iallafall lite levande ut. Eller?


Jättesött, med ena axeln nästan bar.


Supersnygg klänning, dock inte från VILA


Potentiell nyårsklänning?


Linne, detta är baksidan


Linne, skitsnyggt.

Jag köpte även två klänningar till, men de kanske bli julklappar till någon, då vore det ju dumt att lägga upp dem här... Slökollar lite på TV nu, men ska nog läsa lite istället, snart är det dax att skriva prov igen.

Godnatt.

RSS 2.0